Ruud Smets Uw voeten in goede handen

Over Ruud Smets

De studie tot registerpodoloog heb ik gevolgd aan de Academie voor Podologie te Utrecht. Ik sta ingeschreven in het register bij Stichting LOOP | het Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie. Een eerder gevolgd deel van de opleiding HBO fysiotherapie vormt een goede basis voor mijn studie podologie.

Verder volg ik elk jaar bijscholingen, cursussen en/of congressen. Momenteel volg ik de deeltijdopleiding post-hbo sportpodologie. Op deze wijze blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied over goede voet- en houdingszorg.

Goede stand van de voet, blijf fit en gezond !

Beweging is erg belangrijk voor de mens om je fit en gezond te voelen. Beweging geeft de mens meer energie, versterkt de spieren en vergroot het uithoudingsvermogen. De voeten spelen hierbij een belangrijke rol.

De voeten zorgen voor stabiliteit en bepalen letterlijk hoe stevig we in onze schoenen staan. Uiteraard spelen bij het voortbewegen naast je voeten, ook je knieën, heupen, bekken en wervelkolom een belangrijke rol omdat zij onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar.

Het is in je leven dus erg belangrijk dat je tijdens je alle dagelijkse dingen deze aspecten optimaal laat functioneren, te beginnen bij de voeten. De voet, de basis van je bestaan. Loop dus niet onnodig lang door met voet- en/of houdingsklachten.

Er kan veel hersteld, ondersteund, gecorrigeerd dan wel gestabiliseerd worden met behulp van steunzolen en/of andere technische hulpmiddelen.

  • Ruud Smets

  • Registerpodoloog / Eigenaar

Op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied.

 

Call Now Button